Kijktips: HBO, Netflix, NPO Start.

Vroeger nog voor de tijd dat de commerciële zenders er waren kon je nog aan vrienden of collega’s vragen: “Heb je gisteren ook Spijkerhoek gekeken?”. Tegenwoordig komt er zo veel op TV en de streaming-diensten dat het niet meer bij te houden is. Ik kijk veel series, documentaires en films… heel veel. Daarom bij deze een paar tips van mij.


Film: The Shape of Water. Deze film kun je zien op hbomax.com
Deze film van Guillermo del Toro speelt zich af in de jaren 60. In een geheim laboratorium wordt een visachtig wezen gevangen gehouden. De doofstomme schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda dit wezen. Het is de laatste van zijn soort en wordt door de overheid bestudeerd. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.

Deze docu is te zien op Netflix.com. Ik heb al veel docu’s gezien over vreselijke moordenaars maar dit koppel kende ik nog niet. Het gaat om Michel Fourninet, het monster van de Ardennen. Zijn vrouw Monique Olivier hielp hem kidnappen en moorden.

https://i0.wp.com/www.heavenofhorror.com/wp-content/uploads/2022/11/killer-sally-netflix-review.jpg?ssl=1

Documentaire: Killer Sally. Deze docu is te zien op Netflix. Kort gezegd gaat t over een vrouw die haar man vermoord. Maar niet alles is wat het lijkt….

Serie: La Forêt des disparus ook wel Les disparus de la Forêt-Noire genoemd.
Deze Franse serie is te zien op npostart.nl. Aan de Frans-Duitse grens in het Zwarte Woud worden twaalf lichamen gevonden. De zaak roept verwarde herinneringen op bij Camille Hartmann, een onderzoeksrechter wier carrière op een laag pitje staat sinds ze aan geheugenverlies lijdt vanwege een auto-ongeluk.

Serie: Het Gouden Uur. Deze serie is te zien op npostart.nl.
Het eerste uur na een aanslag is cruciaal. Dat is het moment waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. De serie volgt alle betrokkenen, waaronder daders, slachtoffers en alle hulpdiensten die het eerst ter plaatse zijn.

Serie: De Poli. Als je zin hebt om eens lekker te lachen kijk dan deze serie op npostart.nl.
Gynaecoloog Esther Bens vindt de werkwijze van haar vader Harold Bens, hoofd van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde, niet meer van deze tijd. Ze wil een nieuwe, moderne aanpak introduceren op de poli.

Reacties