Kijktips. Netflix & Videoland.

Bruised: Jaren na een vernederende nederlaag grijpt een MMA-vechter (Halle Berry) haar laatste kans op eerherstel wanneer haar zoontje, dat ze achterliet, terugkeert in haar leven.
Krachtige film over een vrouw die zich letterlijk vanaf de bodem terug vecht.
Netflix.

The Unforgivable: Een vrouw (Sandra Bullock) wordt vrijgelaten uit de gevangenis na het uitzitten van een gevangenisstraf voor een gewelddadige misdaad en keert terug naar een samenleving die weigert haar te vergeven.
Wauw wat een mooie film. Stel je komt uit de gevangenis en hebt helemaal niks en je moet vanaf 0 weer beginnen…. Deze film bewijst maar weer eens dat mensen heel snel oordelen en dat dingen toch heel anders in elkaar kunnen zitten.
Netflix.

Een moord kost meer levens: Een Moord Kost Meer Levens’ is een waargebeurd verhaal, verteld door de ogen van Paul Spruit en geschreven door Peter R. de Vries. Hij publiceerde het boek oorspronkelijk in 1994 en doopte het tot ‘zijn beste boek’. De serie ‘Een Moord Kost Meer Levens’ geeft een bijzondere inkijk in de jaren 80 en neemt de kijker mee in de huid en het hoofd van (moordenaar) Paul Spruit. Hij leefde een schokkend en bewogen leven. De serie werpt een blik op de belevingswereld van Paul: is waar je wieg staat bepalend of heb je je lot in eigen hand?
Ik ken het verhaal van Gerard Spruit aka De Donald Duck colporteur omdat hier een aflevering aan is gewijd bij de Podcast: Moordzaken-De Podcast. De serie laat zien wat voor invloed de daden van de vader op de zoon hebben.
Videoland.

True Crime Belgium: True Crime Belgium is een crime-docu-reeks met Belgische misdaadverhalen, waarvan de harde realiteit de fictie overtreft.
Op Videoland staan deze docu’s als losse verhalen, niet als een serie. Dus je moet ze even opzoeken. Vandaar even een lijstje. Ze staan er nog niet allemaal op, maar er komen er steeds meer bij.
1. Nacht van de waanzin.
2. Nachtmerrie tegen sluitingsuur.
3. Dood-geknuffeld.
4. Kansloot in Lot.
5. De Schellebellemoord.
6. De Hiphopmoord.
7. De Keldermoord.
8. De Gifmoord.
9. De Messenmoord.
10. De Greppelmoord.
11. De Beul van Deurne.
12. Rijk, Dood en Opgelicht.
Dit zijn wel behoorlijk heftige verhalen. Voor de mensen die zoals ik gefascineerd zijn door True Crime wel heel interessant.

Totenfrau: Een vrouw zoekt wraak op de moordenaar van haar man en legt daarbij de diepste en smerigste geheimen van haar kleine gemeenschap bloot.
Deze Oostenrijkse serie doet me qua sfeer denken aan de serie Ragnarok.
Een duistere, grijze, trieste omgeving en mensen met macht en geheimen.
Netflix.

Ik werk bij de Hema en daar zag ik dit leuke koffertje voor de kleine rechercheurs.
Speel politie/detective samen met deze rechercheurset. In het houten koffertje zitten een loep, pincet, borsteltje, testbuisje, walkietalkie, badge en notitieblok. Neem de koffer mee op al jouw avonturen.
Het koffertje kost 15 euro.

Reacties